GINOP – Az internethasználat népszerűsítése 6db 2000 fő alatti településen

Kedvezményezett neve:
Tradíció és Jövő Alapítvány
Projekt címe:
AZ INTERNETHASZNÁLAT NÉPSZERŰSÍTÉSE 6 DB 2000 FŐ ALATTI TELEPÜLÉSEN
Szerződött támogatás összege:
9.963.000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban):
90

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében az egyesület, együttműködő partnereivel együtt, olyan rendezvénysorozatot valósít meg, melynek keretében fejleszti a közösségi internet-hozzáférési pontok infrastruktúráját és szolgáltatási kínálatát, másrészt igényt teremt arra, hogy a projekt célcsoportjába tartozó társadalmi csoportok (főleg a 45 év feletti munkanélküliek) meg akarják ismerni a digitális világot és tudatosuljon bennük, hogy milyen előnyökkel jár az életükben az internet használata.

A kistelepülésen élők jó része nem ismeri az internet használatát, és semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik az interneten elérhető tartalmakról, szolgáltatásokról, nem ismeri azok előnyeit. Az internetet szórakozási lehetőségnek tartják, nem vesznek igénybe digitális szolgáltatásokat, nem is ismerik a lehetőségeket. Nincs tapasztalatuk a digitális eszközök és szolgáltatások igénybevételével. A digitális írástudatlanság tovább mélyíti társadalmi lemaradásukat.
A vidéken élők társadalmi felzárkózását segíti az infokommunikációs technológiák ismerete, ezért célunk a digitális alapkészségek fejlesztése, a digitális eszközök és szolgáltatások széles körű elfogadtatása.
Programunkat Egerszalók, Sirok, Bükkszék, Terpes, Szajla és Tarnaszentmária településen valósítjuk meg.

A vidéken élők bevonása, képzése a lakóhelyükön, ismerős környezetben, megszokott közegben történik. A digitális felzárkóztatásra létrehozott programunkat családi, baráti körben valósítjuk meg, ami jótékonyan befolyásolja a részvételi kedvet.
Célcsoport tagjainkkal napi kapcsolatban vagyunk, önkénteseink és a szociális média segítségével.

A vezetőséggel és a projektben résztvevőkkel történt egyeztetést követően, a megvalósításért felelős csapat (informatikai- és közigazgatási szakemberekkel együtt) egy több alkalmas megbeszélés után kezdte meg a programkoncepció véglegesítését. Az egyeztetések során bevonásra kerültek a szervezet számára fontos partnerek és célcsoport tagok is. Az így létrejött koncepciót az igények felmérését, az árajánlatok beérkezését, a meglévő tapasztalatok kiértékelését és a költségtervezést követően a megvalósítókkal újra egyeztettük és véglegesítettük. A koncepció kidolgozása során cél volt a célcsoport minél nagyobb számú elérési módjainak meghatározása, a jelenlegi együttműködési kapcsolatok megerősítése és a program céljának való megfelelés magas szintű kidolgozása.

A már meglévő projekttapasztalatok és a bekért árajánlatok figyelembe vételével a legköltséghatékonyabb programok kerültek betervezésre.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):
2019.01.31

Projekt azonosító száma:
GINOP-3.3.3-17-2017-00052

ppt: