Digitális Jólét Program

A GINOP 3.3.3. Digitális Jólét Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően alapítványunk lehetőséget kapott arra, hogy a Heves megyei kistelepüléseken élőknek megmutathatja, mi mindenre használhatók a digitális készségek.

Programunkat Egerszalók, Sirok, Bükkszék, Terpes, Szajla és Tarnaszentmária településen valósítjuk meg.

Célunk az, hogy a digitális világból kimaradó, kistelepülésen élők érzékenyítésével nyitottá tegyük az érintetteket a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal való megismerkedésre, és ösztönözzük célcsoportunkat, hogy tegyenek lépéseket a digitális kompetenciáik fejlesztése érdekében. A vidéken élők társadalmi felzárkózását segíti az infokommunikációs technológiák ismerete, ezért célunk a digitális alapkészségek fejlesztése, a digitális eszközök és szolgáltatások széles körű elfogadtatása.

A kistelepülésen élők között sokan vannak azok, akik az alapvető digitális ismeretekkel sincsenek tisztában, ezért kimaradnak az internet használatából, jó esetben csak szórakozásra, kapcsolattartásra használják. Nincs lehetőségük jártasságot szerezni az infokommunikáció széles palettáján. Nem ismerik az elektronikus szolgáltatások előnyeit. Mindezek miatt hátrányba kerülnek a munkaerőpiacon, ahol leginkább már az átlagosnál erősebb informatikai tudással lehet csak boldogulni.

A digitális felzárkóztatásra létrehozott programunkat családi, baráti körben valósítjuk meg, hiszen a képzések az érintettek lakóhelyén, ismerős környezetben, megszokott közegben történik. Felvilágosító, oktató foglalkozásainkat közelebb visszük az érintettekhez, ezeken a napokon különböző csoportokban folyik az ismeretterjesztés. Az új ismereteket a gyakorlatban is kipróbálhatják. Az internetet eddig csak szórakozásra használók figyelmét ráirányítjuk a digitális készségek jelentőségére; személyesen tapasztalhatják meg hasznosságát a különböző hivatalos ügyeik intézésében és egyéb élethelyzeteikben is. A digitális készségek megléte, fejlesztése javítja a vidéken élők társadalmi közérzetét is.

Küldetésünk a jövőformálásban és az okos szokásokban rejlő lehetőségeket, valamint a gyorsuló világ kihívásait megismertetni az érdeklődőkkel.